Αναζήτηση συγκεκριμένου ιστολογίου

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

SHUTTER ISLAND- ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ

Όσο ο καιρός περνά και τα φετινά όσκαρ πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, τα στοιχήματα για τους νικητές δίνουν και παίρνουν. Η παρούσα ταινία όμως απ’ ότι φαίνεται θα πρωταγωνιστήσει όχι στα φετινά αλλά σίγουρα στα όσκαρ του 2011, μιας και η Paramount αποφάσισε πραγματικά την τελευταία στιγμή να αναβάλλει την προβολή της και από Οκτώβριο να τη μεταθέσει για Φεβρουάριο, κυρίως για λόγους οικονομικούς, αλλά και διαφημιστικούς.


Η ταινία με τίτλο Shutter Island, είναι βασισμένη στο βιβλίο του Dennis Lehane, με σκηνοθέτη βέβαια το μεγάλο Martin Scorsese. Το υψηλό επίπεδο της ταινίας, όσον αφορά την τεχνική, το στιλ αλλά και τη δράση, είναι εμφανές από την αρχή σχεδόν της ταινίας και εξελίσσεται με το πέρασμα της ώρας. Βέβαια στο εγχείρημα του μεγάλου δημιουργού σημαντικό ρόλο επιτέλεσαν και οι μακροχρόνιοι συνεργάτες του Scorsese, Thelma Schoolmaker (μοντάζ) και Robert Richardson (φωτογραφία).

Όσον αφορά την υπόθεση του έργου τώρα, μεταφερόμαστε στις Ομοσπονδιακές Φυλακές Σχιζοφρενών, οι οποίες βρίσκονται σε ένα νησί. Στο μέρος αυτό λοιπόν αποστέλλεται ένας επιθεωρητής ( Leonardo Di Caprio), μαζί με το συνεργάτη του (Mark Ruffalo) για να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας επικίνδυνης τροφίμου (Emily Mortimer).

Καθώς όμως η ώρα περνά και οι δύο επιθεωρητές περνούν όλο και περισσότερο χρόνο με τον διευθυντή της φυλακής (Ben Kingsley), τόσο πιο κοντά έρχονται στο συμπέρασμα ότι έχουν στην ουσία παγιδευτεί στο μέρος αυτό ενώ παράλληλα οι όλο και βαθύτερες έρευνές τους στα μυστικά της φυλακής τους οδηγούν σε μια τρομαχτική συνωμοσία

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως μιας και ο Scorsese λατρεύει να δημιουργεί ήρωες με προβλήματα έτσι και εδώ ο επιθεωρητής ( Leonardo Di Caprio), έχει ψυχολογικά προβλήματα διότι η γυναίκα του έχει πεθάνει σε πυρκαγιά, και ο ίδιος φοβάται τη θάλασσα και υποφέρει από ημικρανίες, γεγονότα που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του…

Μια ταινία “παζλ” λοιπόν που απαρτίζεται από πολλά κομμάτια, τα οποία καλείστε να ενώσετε γυρίζοντας πότε μπρος και πότε πίσω κρατώντας σας έτσι συνεχώς σε εγρήγορση. Βέβαια όπως συνηθίζει να πράττει ο Scorsese να είστε σίγουροι πώς όλα τελικά θα γίνουν εμφανή στην τελευταία σκηνή της ταινίας! Enjoy!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου