Αναζήτηση συγκεκριμένου ιστολογίου

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

NORTH FACE (NORDWAND)

Τελικά όσο και αν λένε οι Γερμανοί ότι δεν θέλουν ούτε καν να ακούν για τα χρόνια της κυριαρχίας του Χιτλερ, η πλειονότητα των ταινιών τους (και κυρίως οι πιο διάσημες) συνεχίζουν να έχουν ως θεματολογία τα χρόνια εκείνα. Και στην περίπτωσή μας λοιπόν ο Γερμανός σκηνοθέτης Philipp Stolzl (επηρεασμένος από πραγματική ιστορία) μας μεταφέρει στο 1936 όπου η προπαγάνδα του Χίτλερ κυριαρχούσε σχεδόν σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής της Γερμανίας.Δύο Γερμανοί φίλοι (Benno Furman) και (Florian Lukas) ορειβάτες (έμμεσα υποκινούμενοι από τους Ναζι), αποφασίζουν να σκαρφαλώσουν την πιό δύσκολη κορυφή των Ελβετικών Άλπεων. Από τη στιγμή που γίνεται γνωστή η πρόθεσή τους ένας εκδότης (Ulrich Tukur) από το Βερολίνο αποφασίζει να στείλει μία νεαρή φωτογράφο (Johanna Wokelek) με σκοπό να απαθανατίσει το εγχείρημά τους. Βέβαια η φωτογράφος αυτή (η οποία μάλιστα ήταν αυτή που ενημέρωσε τον εκδότη της για την επιθυμία των 2 φίλων) που κατάγεται από το ίδιο χωριό των δύο ορειβατών, στο παρελθόν συνδεόταν ερωτικά με τον έναν!

Το αποτέλεσμα? Ένα θρίλερ με έντονα δραματικά στοιχεία, "κεντιμένο" με μια ιστορία αγάπης που προβάλλει ποικίλες αξίες (αγάπη, συναδέλφωση, πίστη, αυτοθυσία...) αποκομίζοντας καταπληκτικές κριτικές!!!

Το σίγουρο είναι πως αξίζει να την δείς μόνο και μόνο για τα καταπληκτικά πλάνα στις παγωμένες βουνοκορφές τα οποία εντίνουν στο μέγιστο την αγωνία και κάνουν κάθε θεατή να παγώσει στην κυριολεξία!!
Η προβολή της ταινίας στην Αμερική έχει ήδη ξεκινήσει από τις 29, ενώ η ημερομηνία προβολής της στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Παρ' όλα αυτά η ταινία έχει ήδη προβληθεί στη Γερμανία από τον Οκτώβριο του 2008 και το dvd έχει ήδη κυκλοφορήσει! (Άρα μάλλον όλοι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε...!!) Enjoy!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου