Αναζήτηση συγκεκριμένου ιστολογίου

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

INCEPTION

Μιας και είχα πολύ καιρό να αναρτήσω ταινία (λόγω εξετάσεων, καλοκαιριού κλπ) είπα να επανέλθω δυναμικά με την καλύτερη ίσως ταινία της χρονιάς, που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Ο λόγος βέβαια για το inception, του Christopher Nolan (σκηνοθέτη και σεναριογράφου της ταινίας),μια ταινία που μέσα από τις σκηνές δράσης, τις καλές ερμηνείες κυρίως όμως το δυνατό σενάριο σίγουρα θα μας απασχολήσει για καιρό!

Πριν ξεκινήσω με την πλοκή πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι είναι τ
ο inception και κυρίως τι είναι το extraction (εξαγωγή). Extraction έχουμε όταν κάποιος μπαίνει στο όνειρο κάποιου άλλου, και μέσα στο όνειρό αυτό (τι στιγμή που ο άνθρωπος είναι χαλαρός και το μυαλό του "ανυπεράσπιστο" ) του αποσπά μια ιδέα ή μια πληροφορία. Το Inception λοιπόν είναι το ακριβώς αντίθετο. Κάποιος μπαίνει μέσα στο μυαλό σου, μέσω του ονείρου σου και σου εισάγει μια ιδέα πείθοντάς σε πως είναι εξαρχής δική σου. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο…

…ή σχεδόν αδύνατο όπως μας λέει ο Cobb (Leonardo Di Caprio), ένας διεθνούς φήμης ληστής, του οποίου το βεβαρημένο ποινικό μητρώο τον έχει καταστήσει φυγά. Έτσι ο Cobb καλείται να πραγματοποιήσει το εγχείρημα αυτό (inception) με στόχο την απόκτηση αμνηστίας που θα του επιτρέψει την επιστροφή του στις ΗΠΑ αλλά και στα 2 του παιδιά.

Δεν καταλάβατε τίποτα? Και τα δύσκολα δεν έχουν καν αρχίσει… αλλά ας μην πω παραπάνω διότι η ταινία απαιτεί να γνωρίζει ο θεατής όσο το δυνατόν λιγότερα για την πλοκή της!


Όσον αφορά το cast τώρα το ρόλο του Cobb ενσαρκώνει ο Leonardo Di Caprio (Shutter Island, Gangs of New York, Revolutionary Road), ο οποίος για άλλη μια φορά φαίνεται πως έκανε μια άρτια επιλογή, κερδίζοντας επάξια μια θέση μεταξύ των καλύτερων ηθοποιών της γενιάς του!

Η Γαλλίδα ηθοποιός Marion- Cotillard, παίζει την Mal, έναν ρόλο- κλειδί στην ταινία αυτή

Η Ellen Page, ενσαρκώνει την Άρτεμη, τη νεαρή αρχιτέκτονα και σχεδιάστρια των ονείρων, που βοηθά στη διαλεύκανση του μεγάλου μυστικού του Cobb

Oι: Joseph Gordon-Levitt (500 Days of Summer), Tom Hardy και Dileep Rao αποτελούν τους υπόλοιπους της ομάδας, ενώ ο Cillian Murphy αποτελεί το θύμα της υπόθεσης, o Tom Berenger είναι ο θείος του, ο Ken Watanabe είναι ο πλούσιος που προσλαμβάνει την ομάδα και ο Michael Caine είναι ο πατέρας του Cobb.

Δεν θα έπρεπε να ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τη μουσική της ταινίας την οποία επιμελήθηκε ο μεγάλος Hans Zimmer.

Τελειώνοντας λοιπόν έχω να πω πως το Inception αποτελεί μια ακόμα δημιουργία του μεγάλου Christopher Nolan ο οποίος απέδειξε ότι μετά το Prestige και το The Dark Knight έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στο χώρο αυτό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου