Αναζήτηση συγκεκριμένου ιστολογίου

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ-EDGE OF DARKNESS

Φαίνεται πως χρειάστηκαν 7 χρόνια και κάτι για να μπορέσει και πάλι να εμπιστευτεί και να δεχτεί πίσω τον Mel Gibson ο αμερικανικός και παγκόσμιος κινηματογράφος και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο!Όπως και να 'χει όμως ο Mel Gibson είναι και πάλι εδώ σε μία νέα περιπέτεια, ακόμα και αν ο γυρισμός του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Πιο συγκεκριμένα, το φίλμ δυσκολεύτηκε πολύ να βρει διανομή,λόγω της παρουσίας του Gibson,με τη Warner Bros να συμφωνεί μόνο μετά τη συμμετοχή του Robert De Niro στην ταινία, αν και τελικά ο τελευταίος αποχώρισε πολύ νωρίς απο το cast.

Οι William Monahan και Andrew Boveli υπογράφουν το Edge Of Darkness, στο οποίο ο Mel Gibson υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ, ο οποίος γίνεται μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας της κόρης του (Bojana Novakovic), στα σκαλοπάτια του σπιτιού του. Αρχικά όλα δείχνουν ότι η σφαίρα προοριζόταν για τον ίδιο, μιάς και ήταν μπλεγμένος με τον υπόκοσμο, όμως όσο πιο βαθιά εισχωρεί στα γεγονότα, με στόχο την εκδίκηση, τόσο ανακαλύπτει ότι η κόρη του ήταν μπλεγμένη σε κάτι πολύ μεγάλο, αφού εμπλέκονται συνομοσίες, κυβερνητικά σκάνδαλα και πυρηνικές έρευνες.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Martin Campbell, γνωστός για τη μεγάλη επιτυχία του Casino Royale και Mask of Zoro, ο οποίος ήταν ίσως και ο πλέον κατάλληλος γι'αυτή την ταινία αφού στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει μερικά επεισόδια της ομώνυμης Βρετανικής τηλεοπτικής σειράς του 1985 (προσωπικά ούτε καν είχα γεννηθεί).
Οι κριτικές που απέσπασε η ταινία είναι καλές αν και "κονταροχτυπιούνται" με πολλές αρνητικές. Είναι μια κλασσική ταινία δράσης που παρ' όλα αυτά μας θυμίζει γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τον Mel Gibson!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου